I našim kolenima i laktovima je potrebna hidratacija

Koža na kolenima i laktovima često se zanemaruje kada je u pitanju nega. Naime, koža na ovim zglobovima često je suva i, kako godine odmiču, tako može da bude sklona tamnjenju. Postoji mnogo razloga koji dovode do promene boje, a nedostatak hidratacije jedan od najčešćih uzroka.

Drugi uključuju nedostatak zaštite od sunca ili slučajne ogrebotine i stare modrice koje nisu izbledele kako treba. Tamni laktovi i kolena takođe mogu da budu posledica starenja, a mogu i da se naboraju. To je normalno i većina žena može lako da uoči primetnu promenu boje na bilo kojoj od ovih oblasti.

Pokušajte da pomognete svojoj koži na ovim područjima da se oporavi i vratite joj prvobitnu boju. Jednostavan domaći piling može da bude pomoći.

Limunov sok važi kao prirodno sredstvo za izbeljivanje kože, pa će pravljenje pilinga pomoću ovog sastojka pomoći da se posvetli i uravnoteži pH nivo kože. Med je prirodni humektant u ovom pilingu koji će hidratizovati i dodati sjaj, čime će smanjiti znakove starenja. Ovsena kaša se koristi kao grubo, ali hranljivo sredstvo za piling.

Iscedite sok od jednog limuna u činiju. Dodajte jednu kašiku meda u posudu i pomešajte oba sastojka. Zatim dodajte jednu kašiku ovsenih pahuljica i prstohvat soli.
Nanesite piling na kolena i laktove kružnim pokretima i trljajte deset minuta. Isperite toplom vodom i osušite. Odmah navlažite ove delove kože gelom od aloe vere ili ši puterom. Ponovite ovaj proces tri puta nedeljno da biste postigli dobre rezultate, piše Telegraf Ona.

izvor prva.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*