Izbacite višak vode iz tijela

Breza (Betula) je biljni rod listopadnog drveća i grmlja iz porodice brezovki (Betulaceae). Poznate su 84 vrste, od kojih u Hrvatskoj rastu dvije vrste: obična (viseća) breza (Betula pendula) i kritično ugrožena cretna breza (Betula pubescens).

Ona je nježno i elegantno, možda i najpoznatije, stablo u gradskim drvoredima i parkovima. U Njemačkoj predstavlja drvo života oko kojeg su plesali zaljubljeni, a Velšani su je smatrali drvom ljubavi ispod kojeg se još i danas sastaju ljubavnici.

Smatra se jednim od najboljih diuretika jer ima vrlo blago djelovanje te ne nadražuje bubrege. Pomaže kod liječenja upalnih procesa mokraćnog sustava i bubrežnih tegoba.

Uklanja višak vode iz tijela pa se konzumacija ovog čaja preporučuje za vrijeme PMS-a (pet do sedam dana prije menstruacije). Također, on pospješuje i izbacivanje štetnih tvari iz organizma te pomaže kod uklanjanja celulita.

Priprema čaja

Žličicu lista breze prelijte s 2,5 dl kipuće vode, poklopite i pustite da odstoji 15 minuta. Procijedite i pijte triput dnevno.

Napomena: Narodni pripravci nisu lijekovi, nego služe za eventualno ublažavanje tegoba. Za sve probleme koje imate sa zdravljem svakako se obratite svojem liječniku.

izvor dnevno.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*