Jutro započnite ovim sjajnim napitkom i uživajte u zdravlju i vitkoj liniji

Umesto kafe jutro započnite smutijem koji će vam doneti brojne blagodeti. Očisitćete telo od toksina, skinučete nekoliko kilograma, osećaćete se sjajno.

Organizam povremeno treba očistiti i osloboditi se štetnih materija koje se vremenom talože, a leto je idealno vreme za to. Kako bismo pomogli našem telu i oslobodili jetru i omogućili joj da lakše i bolje funkcioniše, s vremna na vreme je dobro uraditi detoks tela. To se najbolje postiže prirodnim sokovima.

Mi smo pronašli recept za napitak koji se pravi od svega dva sastojka, a može da pomogne u skidanju kilograma, izbacivanju toksina, ali i podstakne rad digestivnog trakta i metabolizma.

Potrebni sastojci:

  • 2 veće kriške lubenice
  • jedan limun

Priprema:Lubenicu naseckajte na komadiće koje ćete ubaciti u sokovnik ili blender. Dodajte i sok od limuna i sve ismiksajte i napitak je spreman.

Evo kako sastojci ovog soka deluju na organizam:Lubenica sadrži velike količine L-citrulina, aminokiseline koja se u bubrezima pretvara u aminokiselinu l-arginin – koji čisti toksine i druge otrove iz tela. Takođe, lubenica je dobar izvor kalijuma, koji podržava rad bubrega i velika je pomoć u čišćenju organizma, a uz to pomaže i u skidanju neželjenih kilograma.

Limun stimuliše probavni sistem i rešava problem zatvora. Jetra takođe jako voli limun. Osim toga limun alkalizuje organizam i pomaže u vraćanju ravnotežu telesnog pH.

izvor prva.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*