Kada vidite zašto ona peče LJUSKU od jaja, nikada je više nećete baciti!

Da li mislite da znate kako koristiti sve vitamine i minerale iz jajeta? Razmislite još jednom. Ako stavite jaje u zdjelu, a bacate ljusku u smeće, propuštaate velike zdravstvene prednosti…

Zdravstvene prednosti ljuske jajeta

Ljuska jajeta je bogata mineralima koji su korisni za kosti. Ljuske jajeta sadrže savršen skup idealnih supstanci za liječenje karijesa, masivne količine kalcija i 27 drugih minerala. Sastav ljuske jaja je isti kao kod naših zuba, piše “MegaGiga“…

Ljuske jaja mogu pomoći u liječenju ortopedskih bolesti. Vitamini i minerali iz ljuski jaja, mogu pomoći u smanjenju gubitka koštane mase kod žena u postmenopauzi.Ako želite napraviti lijek od ljuske, možete to napraviti u vlastitoj kuhinji, apostoji nekoliko stvari o kojima trebate razmisliti. Prvo, preporučuje se upotreba organskih jaja, kako bi se izbjegle hemikalije i hormoni.

Drugo, čišćenje. Da biste izbjegli trovanje salmonelom, kuhajte jaja na 140 stepeni najmanje 3 i po minute, kako biste ubili bakterije.

Pogledajte video koji će vam pokazati svaki korak, te dati precizna upustva o pripemanju kalcijuma u prahu. Priprema traje oko 30 minuta i kada budete gotovi, bijeli prah možete dodati u hranu ili uzeti kao dodatak.Ne zaboravite staviti u posudu, dobro je zatvoriti i staviti u frižider.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*