Kako da stešete struk i izgubite donji stomak

Da biste imali ravan stomak, potrebna je velika posvećenost, vrijeme i strpljivost. Morate korigovati ishranu, piti puno vode i, naravno, trenirati. Pred vama je šest vježbi koje najviše forsiraju bočne i donje trbušnjake. Redovno ih radite i rezultati će se brzo vidjeti.

Bočni trbušnjaci

Lezite na leđa. Obje noge prebacite na jednu stranu. Stavite ruke iza glave i dižite se kao da radite obične trbušnjake. Uradite 15 ponavljanja pa noge prebacite na drugu stranu te uradite još 15 ponavljanja. Ovi trbušnjaci jednostavno “tope” struk.

Naizmjenično spuštanje nogu

Lezite na leđa. Ruke su pružene pored tijela. Obje noge podignite par centimetara od poda. Dignite lijevu nogu a zatim i desnu. Nakon toga spustite prvo lijevu pa onda desnu. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite deset. Da bi ova vježba bila što efikasnija, u toku serija trudite se da vam noge uvijek budu podignute od poda. Vježba je odlična za donje mišiće stomaka.

Okret s loptom

Sjedite na pod s blago zgrčenim i podignutim nogama. Držeći u rukama teg, medicinsku ili običnu loptu, naizmjenično izvodite okrete trupa (najprije u jednu, potom u drugu stranu). Uradite pedeset okreta.

Izdržaj

Zauzmite položaj kao za sklek, ali laktove spustite na pod. Zategnite stomak, noge, ramena i ruke. Ostanite u tom položaju 30 sekundi. Odmorite pa uradite još četiri serije po 30 sekundi. Izdržaj je vježba koja zateže cijelo tijelo.

Spuštanje nogu

Lezite na leđa. Ruke stavite ispod zadnjice. Noge podignite kao što vidite na slici. To je početni položaj. Polako spustite noge do nekoliko centimetara iznad tla, pa vratite u početni položaj. Uradite deset ponavljanja.

Bočni izdržaj

Zauzmite položaj tako što ćete se osloniti na lijevu ruku i lijevu nogu. Desna ruke je ispružena iznad glave. Tijelo vam mora formirati ravnu liniju. Ostanite u ovom položaju 30 sekundi. Uradite šest naizmjeničnih ponavljanja, tri na lijevu i tri na desnu stranu. Ova vježba jača središnju grupu mišića vašeg stomaka.

Izvor: minimagazin.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*