Kako se rešiti masnih naslaga na stomaku

Nije tajna da je stomak jedan od najuočljivijih delova tela, po kome se može proceniti stanje figure osobe: spremao se za leto ili pak ne. Potrebno je mnogo vremena i truda da se ova oblast poboljša. Otarasiti se masnih naslaga sa stomaka nije tako lako, ali neki to ipak. U nastavku ćemo analizirati važne tačke za postizanje ovog cilja.

Masne naslage na stomaku i kako ih se rešiti

Višak na stomaku zapravo predstavlja povećanu količinu potkožne masti. Za to je u većini slučajeva kriva neracionalna i neuravnotežena ishrana. Konzumiranjem više hrane nego što vam je potrebno, prisiljavate telo da stvori zone u kojima može udobno da stvara zalihe energije u obliku masti.

Ishrana

Počnite da pomnije pratite svoju ishranu. Brojanje kalorija je savršen način da kontrolišete svoj unos. Izračunavanjem prave količine kalorija, možete eksperimentisati sa hranom i ne odustati od svih đakonija u samom startu. Koristite tabele kalorija i kuhinjske vage da biste precizno odredili vrednosti i prilagodili količinu hrane. U ovome vam može pomoći i nutricionista.

Drugi način je korišćenje aplikacija za brojanje kalorija. Pogodno je, brzo, ne zahteva mnogo truda.. Pored toga, ove aplikacije vam pomažu da izračunate dnevni unos kalorija kako biste postigli svoje ciljeve povećanja, gubitka i održavanja težine.

Još jedan efikasan način da utičete na svoje telo jeste da počnete da unosite veće količine povrća i salate. U svom sastavu imaju vlakna, koja igraju važnu ulogu u održavanju funkcionisanja gastrointestinalnog trakta. Intestinalna mikroflora se samo hrani njime. Pored toga, imaju 2 neverovatna svojstva. Povrće, ulazeći u stomak, uvlači vodu, povećava se i stvara osećaj sitosti. Osećaj gladi ćete zapravo isključiti ako u svoje obroke uključite salate od povrća. Glavna stvar koju treba uraditi je sačekati 10 minuta nakon pijenja. Prvo jedemo povrće, pa tek onda sve ostalo.

Fizička aktivnost

Takođe se preporučuje povećanje dnevne fizičke aktivnosti. Da biste smanjili broj kilograma u svom telu uopšte, vredi pre svega da povećate utrošak kalorija koji dobijate. Idite u dalju prodavnicu svaki dan, izaberite tri dana u nedelji da koristite javni prevoz, bicikl ili da dođete do svoje kancelarije. Ali ne zaboravite na hodanje, u proseku, osoba treba da hoda 10 hiljada koraka dnevno, a takva aktivnost će se smatrati minimalnom!

Vodite računa o svom držanju. Svakodnevni život snažno utiče na kičmu, pretvarajući njen oblik u udoban za svakodnevni rad. I najčešće, zbog nedostatka posebnih vežbi za mišiće korteksa, abdominalni deo dolazi napred, narušavajući ne samo izgled, već i utiče na funkcionisanje organa i raspodelu opterećenja na telo.

Vežbe treba da utiču na celu kaskadu mišića, a ne samo na rectus abdominis, koji su svi navikli da treniraju sa zaokretima. Poprečni abdominis, kosi mišići, kičmeni mišići, zadnjica i naravno rektus abdominis su spisak oblasti koje treba ojačati.

Masne naslage na stomaku i stres

Ne zaboravite na dodatni faktor stresa. Postoji mišić koji snažno reaguje na emocije. Njegovo ime je dijafragma. Prilikom obuzdavanja emocija, tokom loših događaja, iskustava, poremeti se ciklus disanja, što preraspoređuje rad respiratornih mišića na način da utiče na područje stomaka i još više naglašava prisustvo “šlaufa”.

izvor b92.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*