Koji su simptomi problema sa štitnjačom i kako je prirodno liječiti

Štitnjača je endokrina žlijezda u obliku leptira, čije je mjesto u donjem prednjem dijelu vrata. Njen je funkcija proizvodnja hormona štitnjače, koji se oslobađaju u krv i prenose u sva tjelesna tkiva. Ti hormoni promiču pravilnu funkciju mozga, srčanih mišića i drugih organa, održavaju tijelo toplim i pružaju tjelesnu energiju.

Poremećeni rad štitnjače dovodi do brojnih zdravstvenih problema, poput umora, nemira, debljanja, gubitka kilograma i drugih.

Ovisno o određenom problemu, znakovi poremećaja štitnjače mogu varirati i razvijaju se postupno. Međutim, žene su osjetljivije na probleme sa štitnjačom od muškaraca i mogu dovesti do problema s menstrualnim ciklusom, problema tijekom trudnoće i poteškoća u zatrudnjenju.

Ovo su najčešći siptomi kod poremećaja štitnjače:Suha koža,Visoka razina kolesterola,Promukli glas ili neobičan osjećaj u vratu,Hipertenzija,Bolovi udova i mišića,Promjene apetita,Iscrpljenost,Stanjivanje kose.

Problemi sa štitnjačom rezultat su nedostatka joda, jer u slučaju niske razine joda. Štoviše, hipotireoza je također povezana s nedostatkom selena i njegove dovoljne količine smanjuju rizik od otekline štitnjače ili guše.

Uz ovaj prirodni lijek možete regulisati nivo potrebnih elemenata za zdrav rad štitnjače:

Sastojci:40 crnih oraha,1 kg meda.

Upute:Operite orahe, osušite ih i stavite u teglu. Dodajte med i ne pokrivajte ga, već ostavite staklenku na mjestu gdje će 40 dana biti stalno izložena sunčevoj svjetlosti.Nakon toga procijedite i ulijte tekućinu u staklenu bocu.Kako se koristi:Pijte žličicu ovog lijeka svako jutro, natašte.

Izvor:https://zdravlje-i-kuhinja.live

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*