Korisni savjeti za liječenje KURJEG OKA kod kuće

Kurje oko je tvrdo, upaljeno zadebljanje kože stopala koje se najčešće pojavljuje na peti, te na nožnim prstima. Kurje oči su neugodne i često bolne, ali ih je moguće učinkovito liječiti. U nastavku članka saznajte kako nastaju kurje oči i kako ih tretirati.

Mogući uzroci kurjeg oka:

obuća je uska ili neudobna dugo stojite u jednom mjestu ili nosite visoke potpetice neki ljudi su skloniji razvitku kurjih očiju jer genetski imaju viši luk stopala patite od dijabetesa pri čemu je cirkulacija stopala otežan

Kurje oči možete sami liječiti kod kuće na više načina.

Ovo su samo neki od njih:

kupiti i koristiti flastere protiv kurjih očiju, namakati stopala u toploj kupki koja će omekšati tvrdu kožu, ukloniti tvrdu kožu kurjih očiju pomoću četki ili kamenom plavučcem,

Kurje oko se takođe može iskopati na sljedeći način:

Stopala trebate potopiti u toplu kupku oko 20 minuta da koža omekša.Pomoću rašpe za stopala, kamena plovućca ili grubog peškira jako trljajte područje kurjeg oka.Kad se koža počne odvajati, možete je odstraniti pomoću pedikerskih škarica.

Kurje oko – Kako ga liječiti čuvarkućom

Pomoću čuvarkuće i jednog običnog flastera moguće je ukloniti kurje oči na sljedeći način:Uzmite jedan list čuvarkuće i uklonite mu kožicu s jedne strane.

List na strani bez kožice prislonite na kurje oko ili zadebljalu kožu.Preko lista zalijepite flaster i držite preko noći.Mijenjate list čuvarkuće i flaster kroz dva do tri dana.

Kurje oko – liječenje sodom bikarbonom:

Soda bikarbona može poslužiti kao odličan piling i saveznik u borbi protiv kurjih očiju.

Liječenje kurjih očiju pomoću sode bikarbone provedite na sljedeći način:

U lavor vode dodajte dvije do tri kašičice sode bikarbone i par kapi limunovog soka uz uobičajenu kupku.

Namačite noge do pola sata u takvo pripremljenoj kupki.Istrljajte stopala sodom bikarbonom i peškirom.

Namažite noge hidratantnom kremom i obucite čarape.Također, od sode bikarbone i par kapi limuna možete napraviti gustu smjesu. Namažite je na pogođeno područje stopala i učvrstite smjesu zavojem ili čarapama. Ako ponavljate radnju kroz par dana i držite smjesu preko noći, kurje oči će ubrzo nestati.

Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći kod rješavanja problema kurjeg oka.

svezazdravlje.site

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*