Med i jabukovo sirće: Pijte ujutro na prazan stomak, a rezultati su izvrsni

Jabukovo sirće i med su dvije nevjerovatne prirodne supstance. Kada ih konzumirate u njihovom neprerađenom, sirovom obliku,obiluju zdravstvenim koristima.

Zdravstvene koristi od mješavine jabukovog sirćeta i meda

Sirovi med i jabukovo sirće djeluju blagotvorno zbog svojih sposobnosti za odbranu od infekcija i tretiranja različitih okolnosti koji utiču na bolji kvalitet života.

A evo koje su njihove zdravstvene prednosti:

Bolje zdravlje i eliminisanje bola u zglobovima, Eliminisanje kiseline i olakšanje od gorušice,Poboljšanje probave i otklanjanje zatvora, Gubitak težine,Smanjuje nivo holesterola i snižava krvni pritisak,Ublazava upalu grla,Više energije,Mladalački izgled i bolje stanje kožeLijek za loš zadah,Smanjenje upale

Kako napraviti izvrstan napitak od jabukovog sirćeta i meda

Provjerite da li ste dobili sastojke koji su neprerađeni i u svojim prirodnim oblicima. Med i jabukovo sirće koji nisu obrađeni, tako da su zadržali sve svoje nutritivne osobine.

Pomiješajte zajedno:

1 kašičicu domaćeg meda,1 kašičicu jabukovog sirća,1 čaša tople vode

Kada ga uzimati:

Najbolje je ovu mješavinu piti na prazan stomak, ujutro. Konzumirajte ga na oko 20-30 minuta prije jela. Budite dosljedni i koristite ga svakodnevno.

Ukoliko patite od dijabetesa ili bolesti srca, svakako se obratite ljekaru prije korištenja sirća od jabuke, da bi se izbjegle interakcije sa lijekovima koje uzimate.

Spremite i vi ovu odličnu kombinaciju!

Izvor: stil.kurir.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*