Napitak koji reguliše hormon stresa i potstiče mršavljenje

Recept za napiitak za detoksikaciju i mršavljenje – 4 namirnice stavite u 1 litar vode!

Jedan od glavnih sastojaka za detoksikacije svakako je đumbir. Ova supernamirnica bogata vitaminima, mineralima i antioksidantima preporučuje se i za podsticanje mršavljenja, a koristi se sveći koren đumbira.

Kako đumbir podstiče mršavljenje?

  1. Stimuliše termogenezu – Glavni izraženi efekat đumbira na mršavljenje je zbog sposobnosti korena da pojačava termogenezu – proizvodnju toplote koja prati sve procese u telu, pa podržava i topljenje masnih naslaga.
  2. Podstiče varenje – Stai Rimljani cenili su đumbir zbog njegovih probavnih svojstava i rado su ga koristili kao sredstvo za poboljšanje varenja nakon konzumiranja veće količine hrane. Od davnina, đumbir je poznat kao biljka koja olakšava varenje i, kako dokazuju naučne studije, ubrzava apsorpciju hranljivih sastojaka crevnim zidovima.
  3. Reguliše nivo kortizola i insulina – Kortizol, poznatiji kao hormon stresa, sastavni je deo hormonskog balansa svake osobe. Ali, pri pojačanom stresu, kortizol se drastično povećava, a samim tim budi se apetit i materije se pretvaraju brže u masti nego u energiju. Ako đumbir koristite za mršavljenje, sposobnost korena da suzbije povećanu proizvodnju kortizola biće od velike pomoći.
  4. Sjajan izvor energije – Pored sagorevanja masnih naslaga, đumbir je i odličan izvor energije, hranljivih sastojaka i ublažava bolove u mišićima uzrokovane fizičkom aktivnošću.

Recept za napitak sa đumbirom za mršavljenje.Pored đumbira, i drugi sastojci ovog napitka su izuzetno zdravi, podstiču mršavljenje i izbacivanje toksina iz organizma.

Sastojci:3-4 kašičice zelenog čaja;4 cm svežeg izrendanog korena đumbira;1/ 2 iseckanog oljuštenog limuna;listići sveže nane, po ukusu

Priprema:U 500ml vode stavite izrendan šumbir i kuvajte oko 15 minuta na srednjoj vatri. Sklonite sa vatre, pa dodajte limun i nanu i ostavite da odstoji oko 10 minuta. Procedite napitak i ostavite da se ohladi.

U 500 ml vrele vode sipajte zeleni čaj, ostavite da odstoji 3 minuta, pa procedite. Kada se zeleni čaj ohladi, pomešajte zeleni čaj sa tečnošću od limuna i đumbira i konzumirajte hladan napitak tokom celog dana.

izvor zenskikutak.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*