Napitak za proljetno čišćenje tijela

Sunce je dobro prema nama, satovi su pomaknuti, dani su dulji, a i kratke šetnje u prirodi, koje su dopuštene u trenutačnoj situaciji, pune nam baterije. Osim toga, lijepo i toplo vrijeme pojačava i želju za jedenjem voća, povrća i hladnijih namirnica koje su idealan izbor kada želimo osvježenje.

Posebno odličan izbor su smoothieji, koji osim što osvježavaju, pomažu i pri mršavljenju, dobri su za kožu, smanjuju probleme nadutosti, opskrbljuju stanice hranjivim tvarima i pomažu da nam trbuh bude ravniji.

Napici koji čiste tijelo od štetnih tvari naročito su poželjni u ovo vrijeme kada većinu vremena ostajemo kod kuće pa češće zavirimo u hladnjak i više jedemo.

Za jedan takav napitak recept pročitajte u nastavku. Zove se “krotitelj trbuščića” i do njegovih sastojaka nije problem doći, a možda ih već i imate u svome domu. Glavni sastojak napitka je ananas, koji je prepun vitamina C i djeluje kao prirodni diuretik koji tijelo oslobađa od toksina.

O prednostima limuna priča se puno i često, ali ponovit ćemo još jednom da se radi o citrusu koji obiluje mineralima i vitaminima važnima za zdravlje.

I cimet i đumbir dodaci su koji, između ostalog, čine čuda za probavu.

Evo i sastojaka za “krotitelja trbuščića”:

1 šalica ananasa – svježeg ili iz konzerve
1/2 iscijeđenog limuna
1 žličica mljevenog đumbira
1 žličica cimeta
2 šalice vode

Priprema:Nasjeckani ananas zajedno s drugim sastojcima samo ubacite u blender, dobro izmiksajte i uživajte u osvježavajućem napitku i svim koristima koje on sa sobom donosi.

izvor zadovoljna.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*