Napravite čudotvorni napitak od koprive: Popravite krvnu sliku, izliječite pluća, jetru, žuč, nesanice (Recept)

Kopriva ima odličan uticaj na gušteraču i umanjuje nivo šećera u krvi. Ova biljka može izliječiti bolesti i upalu urinarnog trakta kao i bolesti zadržavanja urina.

Najljekovitija je u proljeće kada je mlada. Lišće koprive je bogato vitaminima A, B, D, E i K, mineralima (kalcijum, mangan, gvožđe, kalijum, cink, magnezijum i bakar), enzimima i hlorofilima.

Recept čudotvornog lijeka:

1 kg lišća koprive,2 limuna,2 jabuke,1/2 kg meda, 1 želatin, najbolje je koristiti pektin

Priprema:

Izblendirajte u blenderu zajedno koprivu, jabuke i limunove dok ne dobijete homogenu smjesu.U smjesu dodajte med i želatin. Smjesu prespite u tople i sterilne tegle. Svaki dan uzimajte dvije supene kašike smjese prije svakog obroka.

Kopriva je najbolje sredstvo za čišćenje krvi i popravljanja krvne slike. Ima dobar uticaj na pankreas i umanjuje nivo šećera u krvi. Ona osim ovoga tretira infekcije urinarnog trakta i pospješuje rad crevne flore.Koristi se i za liječenje jetre i žučne kese, lošeg sna, grčeva u stomaku, čireva, plućnih oboljenja…

Ako vam fali gvožđa u krvi i osjećate se konstantno umorno, kopriva je ono što vam je potrebno! Ona u svom sastavu ima izobilje gvožđa i uspešno liječi anemiju.

Izvor: balkanspress

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*