Narodna medicina otkriva: Čajna mešavina za alergije i disajne puteve

Problemi sa alergijama su hroničan problem, koji umnogome može narušiti normalno svakodnevno funkcionisanje svakog pojedinca. Iako vam se može učiniti da vi niste osoba koja ima ovih problema, alergijske reakcije se mogu javiti bilo kada u životu, čak iako nikada do sada niste imali ovaj zdravstveni problem.

Donosimo vam stari tradicionalni recept za alergijske reakcije, pre svega reakcije koje pogađaju disajne puteve, sinuse i pluća.

Čajna mešavina za alergije i disajne puteve

Ovaj čaj se sastoji od sedam komponenata. Dobro pomešati 5 kašika kičice, 4 kašike kantariona, 3 kašike korena maslačka, 2 kašike rastavića i 2 kašike usitnjenog šipka. Uzeti jednu kašiku ove mešavine i preliti je uveče sa šoljom hladne vode. Ujutru staviti na šporet i zagrejati do ključanja, ali ne kuvati, već skinuti sa šporeta, poklopiti šerpu i umotati je u toplu krpu da odstoji 40 minuta. Zatim procediti čaj i piti po trećinu čaše, tri puta dnevno pre jela.

Pripremljen čaj čuvati u frižideru. Ovaj čaj čisti organizam i koristan je protiv alergija, posebno dobro prečišćava disajne puteve.

izvor novosti.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*