Nemojte bacati peteljke od jagoda: Evo za šta su sve dobre i kako ih koristiti

Važno je da u svrhu liječenja koristite isključivo organski gajene jagode. Naime, ostavite ih da se osuše i neka budu vaša rezerva vitamina i korisnih sastojaka. Peteljke i listići jagoda imaju više vitamina C, nego što ga ima u plodovima jagoda, a sadrže i iste mikroelemente kao i plodovi.

Za koje tegobe su sve dobre peteljke od jagoda

Čajevi od peteljki i listića jagode, kao i same jagode jačaju nervni sistem i djeluju protiv stresa, smanjuju zamor, pomažu kod depresivnih stanja, kod bolesti krvi, koriste se za poboljšanje stanja bubrega kod nefritisa.

Za profilaktiku i protiv onkoloških oboljenja

Dr. Popov savjetuje: “Uzmite peteljke baštenske jagode, a još bolje – od šumskih jagoda. Jednu kafenu kašičicu usitnjenih peteljki prelijte čašom ključale vode. Neka čaj ostane poklopljen 20 minuta. Pijte ovaj prijatan i vrlo ljekoviti napitak tri puta dnevno! To je moćno sredstvo protiv onkoloških oboljenja.”

Za mlađe lice

Peteljke i listići baštenskih i šumskih jagoda podmladjuju našu kožu. Izmiksovane, koriste se za pripremanje maski za njegu lica i vrata.

Za gušću kosu

Za bolji rast oštećene kose koristi se kašica od izmiksovanih listića i peteljki jagoda, sa dodatkom soka kalanhoje i bokvice.

Protiv dijabetesa

Ovi zeleni dijelovi biljke dragocjeni su za dijabetičare, jer utiču na normalizaciju šećera u krvi.Koristite organski gajene, domaće, jagode.

Izvor: stvarukusa.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*