Nevjerovatna je moć zamrznutog limuna: Niste ni svjesni šta sve liječi smrznuti limun…

Limun je prepun vitamina C i ima brojne zdravstvene prednosti za organizam.

Ali, najzdravija varijanta jeste smrznuti limun, i to konzumiranje zajedno sa korom, jer je ona zapravo najzdraviji dio ovog cutrusnog voća.Limunova kora reguliše krvni pritisak, ima antidepresivno djelovanje i tjera teskobu, stres i razdražljivost. Osim toga, alkalizuje tijelo i reguliše pH vrednost krvi.

Ali, limun ne može dugo da traje, te ako ga ne iskoristimo na vrijeme, počinje da truli. Postoji trik da preduhitrimo taj proces, te uvijek imamo ovaj citrus kad god nam je potreban.Stavljanjem limuna u zamrzivač, kasnije ćete koristi ne samo plod, već i koricu koja nam uvijek daje fin ukus u desertima. Još jedna dobra stvar kod smrzavanja limuna je i to što ćete ga tako lakše moći koristiti.

Smrznuti limun JE puno više moćniji od hemoterapije u borbi protiv raka, pokazalo je istraživanje Univerziteta Stanford.Studija je pokazala da snažni nutrijenti u kori limuna mogu da unište ćelije raka kod 12 vrsta raka, uključujući i neke od najsmrtonosnijih – prostate, debelog crijeva, gušterače i pluća.

Proces nije komplikovan, ali važno je da pratite određene korake kako bi rezultat bio što bolji.Izaberite limun koji nema mekane dijelove i tamne mrlje po sebi.

Prvo operite plod s vodom, a ako imate voćni deterdžent, možete i s njim.

Druga opcija je da pomiješate vodu i sirće, a to je efikasan način za uklanjanje pesticida.Pripremite kesice za zamrzavanje koje na sebi imaju zatvarač.

Limun možete zamrznuti cijeli, narendani, limunov sok, naseckani limun na kriške i koricu od limuna.

Izvor: stil

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*