Od ovoga će vam imunitet za kratko vrijeme ojačati: Sve što vam je potrebno već imate u kuhinji

Ako tome dodamo moćan bijeli luk kao dokazani antibiotik onda je sigurno da smo dobili prirodan lijek koji će otjerati sve viruse

Đumbir je bogat eteričnim uljima, kalijumom, manganom, bakrom, magnezijumom i vitaminom B, a u kombinaciji s medom i limunom daje našem organizmu pravu “nutritivnu bombu”.Ako tome dodamo moćan bijeli luk kao dokazani antibiotik onda je sigurno da smo dobili prirodan lijek koji će otjerati sve viruse.

Sastojci:

500 grama domaćeg meda. 2 srednja i jedan veći koren đumbira sok od jednog limuna, 4 čena bijelog luka

Priprema:

Pripremite 500 grama meda i praznu teglu od 800 ml. Ogulite, te narendajte koren đumbira. Iscjedite sok od limuna ili plod limuna pa nasjeckajte na kriške. Bijeli lik sitno nasjeckajte.

Sve sastojke stavite u teglu s medom, tako da napunite malo više od pola tegle. Limun i đumbir će ispustiti sok. Ostavite sve sastojke da odstoje jedan dan, zatim teglu do kraja dopunite medom.

Kako se upotrebljava?

Ako ste bolesni, uzimajte tri puta dnevno po jednu kašiku. Kod prevencije i jačanja imuniteta dovoljno je uzeti jednu do dvije kašike.Naučnici sa Odjeljenja za javno zdravlje u Kerali u Indiji ispitivali su uspješnost antimikrobne aktivnosti đumbira, meda, limuna i bijelog luka protiv bakterije Streptokoke.

Ispitivali smo različite kombinacije ova 4 sastojka i ustanovili smo da bijeli luk pokazuje najveću aktivnost protiv bakterija i inhibira njihov rast, a još veću zonu inhibicije pokazuje u kombinaciji s limunom – zaključuju naučnici.Ovi rezultati pokazuju da je običnu prehladu najbolje liječiti prirodnim sastojcima poput bijelog luka, đumbira, limuna i meda koji će doprinjeti zdravlju cjelokupnog organizma.

recepti-i-zdravlje.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*