Odčepite Nos i Sinuse: Pomoći će vam sastojak koji svi imamo u kući

Svima je znano je da su naše bake sve liječile prirodom i sastojcima koje imaju u kući.Zato vam prenosimo ovaj čudotvorni recept za problem zapušenog nosa i sinusa.

Bakini recepti su nešto što nikada ne izlazi iz mode i nešto za čim svi uvijek prvo posegnu prilikom bilo kakvog medicinskog problema.

Ljudi koji pate od alergije, zapušenog nosa, čestog kijanja, bi svakako trebali pročitati članak koji vam donosimo.Ako ste makar jednom osjetili kako izgleda kada ste na nešto alergični i kako izgleda kada vam je zapušen nos, pa samim tim dišete na usta (a to nije preporučljivo), onda ste sigurno probali mnoge biljke ili prirodne recepte kako biste simptome otežanog disanja ublažili.

Sve što vam je potrebno kako biste se zauvijek riješili zapušenog nosa jeste soda bikarbona.Poznato je da se soda bikarbona višestruko primjenjiva namirnica, koja se upotrebljava i u kućnim poslovima, i u pripremanju hrane, ali i očuvanju zdravlja.

Evo i kako se koriste:

Potrebna vam je šira šerpa u koju ćete naliti vodu i pustiti je da provri. Kada šerpu sklonite sa ringle, sipajte kesicu sode bikarbone, nagnite se nad šerpu i udišite isparenja.

To se zove naparavanje. Radite tako tri puta dnevno tokom punih pet dana.

Koristan savjet:

Preko glave u toku naparavanja stavite peškir kako bi toplota i isparenja sode bikarbone kružili između površine vode i vašeg lica.

Poslije tretmana stavite kapu, posebno vodeći računa da prednji dio kape prekrije sinuse. Probajte da ne izlazite napolje kako se sinusi ne bi rashladili.

Izvor: telegraf.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*