Otkočite ukočen vrat za samo 60 sekundi

Sigurno vam se bar jednom u životu dogodilo da se probudite sa ukočenim i bolnim vratom. Problem možete rešiti za samo 60 sekundi, a mi vam otkrivamo trik!

Ako uzrok bolova i ukočenosti vrata nije neka povreda – na primer, zbog pada ili pri sportskim aktivnostima – probajte da primenite ovaj trik.

Prvi korak

Prstima napipajte bolno mesto na vratu i to tako da koristite desnu ruku ako je bol na desnoj strani, odnosno levu ako je na levoj strani vrata.

Drugi korak

Prstom, ili prstima pritisnite bolno mesto. Ako vam je lakše, možete u ruci da držite tenisku lopticu i njome pritisnete tačnu lokaciju.

Treći korak

Glavu polako okrenite suprotno od ukočene strane i nagnite i zakrenite dijagonalno, kao da želite bradom da dotaknete pazuh. Zadržite položaj 10 sekundi pa se opustite.

Na ovaj način istežete ukočeni mišić, a pritiskom ćete postepeno da ga opustite. Postupak ponovite desetak puta zaredom. Ovaj postupak će vam smanjiti bol u vratu, ali ukoliko se on ponavlja, posetite doktora specijalistu kako biste dijagnostifikovali uzrok i dobili odgovarajuću terapiju, piše Lepa i srećna.

izvor prva.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*