PRIRODNO I BEZBOLNO: Same napravite ovu smjesu i UKLONITE DLAČICE SA LICA!

Ukoliko vam se smučio vozak ili tračice za depilaciju, možda je vrijeme da probate ovu metodu uklanjanja dlačica uz pomoć maske sa medom, ovasom i limunom.

Potpuno prirodno i bezbolno, a najbolje od svega je što zaista djeluje!

Potrebni sastojci:

kašičica meda

pola kašičice samljevenog ovsa

nekoliko kapi limunovog soka

Priiprema i primjena:

Sve sastojke pomiješajte, a zatim nanesite smjesu na željeni predio. Ostavite da odstoji 15 minuta, a potom isperite. Nakon toga namažite neku hidratantnu kremu kako bi koža ostala njegovana.

Ova metoda uklanjanja dlačica je postala veoma popularna u Americi, jer je cijeli njen sastav potpuno prirodan, a kako već dobro znamo, amerikanci su dobro poznati po tome da veliki značaj stavlja na namirnice i proizvode organskog porijekla.

Još korisnih savjeta

Sve popularnija je takozvana egipatska depilacija, koja je svoju popularnost stekla prije svega zahvaljujući blagom djelovanju koje ne izaziva iritaciju i upalne procese na koži.

Ova depilacija se preporučuje svima koji imaju probleme na koži, a sada pastu za depilaciju i sami možete napraviti.

Optimalna dužina dlačica dovoljna za efikasno uklanjanje egipatskom depilacijom je 3 do 5 milimetara, što je otprilike 2-5 dana nakon upotrebe britvice.

Kada se redovno depilirate na ovaj način, egipatska depilacija može dovesti do slabljenja folikula dlake i usporiti, a ponekad i potpuno zaustaviti ponovni rast.

Preporučuje se da se prethodno istuširate kako bi se pore dodatno otvorile, što će olakšati depilaciju.

U nastavku pogledajte kako da sami napravite šećernu pastu za depilaciju:

Pastu ostavite da se potpuno ohladi, a onda uzmite komadić paste i oblikujte ga u kuglicu i razvlačite sve dok ne poprimi svijetlu boju.

Tu kuglicu zatim stavite na kožu u razvucite je u smjeru suprotnom od rasta dlačica, te je energičnim i brzim pokretom povlačite i to u smjeru rasta dlačica. 

Postupak ponavljajte sve dok se u potpunosti ne riješite dlačica sa tijela.

novi.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*