Rešite se afti za jedan dan uz pomoć ovog moćnog prirodnog leka

Afta je bolna ranica poput malog čira, koja izbija na sluzokoži usana.

Iako još uvek nema adekvatnog odgovora zbog čega nastaje, razlozi mogu biti razni: genetska predispozicija, nezgodne povrede četkicom za zube, bombonom, grickalicama ili nekim drugim stranim telom, nagrizanje rane začinjenom, kiselom ili vrlo slanom hranom, hormonalne promene i stres, nedostatak vitamina B i minerala poput gvožđa, cinka i folne kiseline, pad imuniteta, alergije, ili pak ishrana koja podrazumeva gluten.

Za lečenje afti koriste se često steroidni gelovi, a u apoteci se mogu nabaviti i paste za ublažavanje bola koji ove ulceracije izazivaju.

Međutim, umesto skupim lekovima i preparatima iz apoteke, afti se možete rešiti i prirodnim medom, što je i utvrđeno mnogim naučnim studijama.

Naime, ukoliko se prirodni med nanosi na aftu nekoliko puta u toku dana, već za 24 sata oslobodiće vas bola, a nakon tri dana afta će u potpunosti nestati.
S druge strane steroidni gel iz apoteke uglavnom deluje nakon sedam dana, dok sa pastom afta prolazi za osam dana.

Ne samo da je prirodni med efikasniji od lekova u ovom slučaju, već nema nikakvih negativnih efekata. Neće doći do alergijskih reakcija, niti rezistencije kao što je slučaj sa antibioticima.

Tokom terapije sa medom, usta slobodno možete da dezinfikujete hidrogenom.

izvor novosti.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*