Rešite se uraslih dlačica uz pomoć ovih saveta

S prvim letnjim danima većina žena poželi da ima besprekorno lepe i negovane noge.

Prvo i osnovno što moramo da uradimo je da ukonimo neželjene dlačice kako bi noge bile glatke.

Neke žene pribegavaju bezbolnim metodama poput brijanja, dok se druge oslanjaju na depilaciju, koja ima dugotrajniji efekat. Za koji god način da se odlučite, postoji mogućnost da se jave neželjeni efekti. Jedan od njih jeste i urastanje dlačica, koje ženama često zadaje glavobolju.

Žene koje imaju “jake” dlake češće se susreću sa ovim, ne samo estetskim, već i zdravstvenim problemom. Mesta na kojima dlaka počne da urasta mogu biti veoma bolna. Upaljene delove kože najčešće nije potrebno posebno tretirati kremama, već će se ona sama od sebe oporaviti. Ipak, najbolje bi bilo da do toga uopšte ne dođe.

Rešenje za urastanje dlaka:

Redovno pilingujte kožu, jer ćete tako ukloniti odumrle ćelije i sprečiti dlačice da se zaglave i pretvore u urasle kvržice
Rizična područja, poput zadnje strane butina, isperite toplom vodom ili ih obložite mlakim peškirima. Tako ćete otvoriti pore i omogućićete dlakama da lakše izbiju na površinu. Ovim postupkom sprečićete buduća urastanja.
Neposredno pre brijanja nanesite gel za brijanje ili kremu za omekšavanje kože. Ostavite da tako odstoji par minuta. Dobar izbor može biti i kokosovo ulje, jer je prirodno i ima pozitivne efekte na nežnu žensku kožu.
Izbegavajte nošenje uske odeće. Urasle dlačice takođe mogu biti posledica nošenja pantalona koje su jako priprijene uz kožu. Nakon uklanjanja dlačica birajte laganiju, širu gardarobu napravljenu od prirodnih materijala.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*