Riješite se mlitavih ruku, 7 lakih i brzih koraka

Da li izbjegavate da nosite majice s kratkim rukavima zbog toga što vas užasava pomisao da vam mlitave ruke budu izložene pogledima? Ako je tako, niste jedini. Na svu sreću, postoje brze i lake vježbe koje možete uraditi kod kuće i koje će vam pomoći da konačno imate ruke kakve ste oduvijek željeli!

Podizanje tegova iz polučučnja

Razmaknite stopola u širini ramena, savijte se u koljenima i nagnite se naprijed pravih leđa ne savijajući kičmu. Podižite tegove do grudnog koša tako da vam laktovi dođu iznad visine ramena. Ponovite ovo 10–15 puta.

Podizanje jednom rukom

Lezite na desni bok i blago savijte koljena. Onda stavite desnu ruku na lijevo rame. Stavite lijevi dlan na pod i podignite gornji dio tijela. Uradite ovu vježbu 10 puta, a onda ponovite sve ovo ležeći na lijevom boku.

Sklekovi

Lezite na stomak i stavite dlanove na pod pored ramena, a onda se podignite. Uradite ovo 10–15 puta u 2 do 3 serije.

Čučnjevi korišćenjem tricepsa

Za ovu vježbu će vam trebati stabilna stolica. Leđima se okrenite stolici i stavite šake na nju u širini ramena. Savijte noge u visini kukova tako da vam leđa budu blizu stolice. Onda se sporo spuštajte tako da vam laktovi budu pod uglom od 90 stepeni u odnosu na pod. Ponovite ovo 10–15 puta.

Podizanje tegova aktiviranjem tricepsa

Uzmite u ruke dva tega od po jedan ili dva kilograma. Stavite koljena i vrhove nožnih prstiju na pod. Savijte gornji dio tijela ka naprijed ne spuštajući kukove i savijajući laktove pod ugao od 90 stepeni u odnosu na pod. Uradite ovu vježbu 8–10 puta u 2 do 3 serije.

Ležeće istezanje tricepsa

Držite tegove od 1–2 kg blago savijenih laktova dok ležite na podu, a onda sporo podignite ruke iznad grudnog koša. Ponovite ovo 10–15 puta.

Istezanje tricepsa iz stojećeg položaja

Uzmite iste tegove i iz stojećeg položaja stavite ruke uz uši tako da vam laktovi budu pod uglom od 90 stepeni u odnosu na pod. Onda podignite ruke u vis tako da budu paralelne s ostatkom tijela, pa ih pratite u prvobitni položaj. Ponovite ovaj korak 10–15 puta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*