Sada ću uvijek masirati stopala prije spavanja! Tajna dugovječnosti i mladosti

Veza između unutrašnjih organa i ljudskog stopala otkrivena je u antici. Redovna masaža stopala pomogla je ljudima da ojačaju imunitet, poboljšaju cirkulaciju krvi i produže dugovječnost i mladost tijela.

Vremenom je znanje bilo zaboravljeno, ali je njihova efikasnost ostala nepromijenjena. Naravno, danas svi žele da budu lijepi i zdravi bez mnogo finansijskih troškova i uz minimum truda. Međutim, ovo je stvarno! A jedna od ovih „lijenih“ metoda je masaža stopala!

PREDNOSTI MASAŽE STOPALA

Ljudsko stopalo je gotovo u potpunosti prekriveno biološki aktivnim tačkama koje, kada se stimulišu prstima, pijeskom ili kamenčićima, aktiviraju rad svih unutrašnjih organa. Dovoljno je sprovesti samo 10 minuta takve masaže dnevno da biste aktivirali sve sisteme tijela, piše “Dnevni“.

ZAŠTO JE KORISNA MASAŽA STOPALA?

Poboljšava cirkulaciju krvi,Uklanja potkožno masno tkivo i masnoće,Jača metabolički proces,Stimuliše proces varenja,Bori se sa viškom kilograma,Tonira kožu,Ublažava umor,Ublažava zatvor, hemoroide, urinarnu inkontinenciju.

Masaža stopala je posebno neophodna za starije osobe radi održavanja zdravlja i liječenja određenih bolesti.

Gornja slika pokazuje koje dijelove stopala treba masirati da bi se izliječio određeni organ. Masirajte svako veče prije spavanja 10-15 minuta, a rezultat ćete osjetiti za sedam dana!

Recite prijateljima kako možete uštedjeti na lijekovima i ostati zdravi i imaćete priliku da živite do 100 zajedno!

Izvor: haber.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*