Šest znakova koji ukazuju da vam je ozbiljno opao nivo magnezijuma u telu

Pošto se toliko mnogo sistema u telu oslanja na magnezijum, nedostatak može dovesti do ozbiljnih bolesti. Zbog toga morate biti na oprezu i biti u mogućnosti da blagovremeno otkrijete problem.

Šest znakova da vam nedostaje magnezijum:

 1. Žudnja za hranom punom šećera
  Snažna želja za konzumiranjem bilo čega slatkog ukazuje na to da neki minerali, posebno magnezijum, nedostaju u telu. Nedostatak magnezijuma kod žena obično je povezan sa menstruacijom, dok je kod sportista nedostatak magnezijuma povezan sa rigoroznim vežbama kada telo troši magnezijum na mišićnu aktivnost.
 2. Bol i grčevi u mišićima
  Grčevi u mišićima i nelagodnost mogu biti veoma neprijatni. To može biti pokazatelj niskih nivoa magnezijuma ako ih često doživljavate. Magnezijum, kao i vitamini D, E i B, mogu vam pomoći da izbegnete grčeve u mišićima. Zakažite sastanak sa lekarom kako biste proverili nivo vitamina i uverite se da unosite neophodnu dnevnu količinu. Takođe možete pokušati trljati obolele mišiće kružnim putem kako biste ublažili bol.
 3. Insomnija
  Nesanica može biti uzrokovana nedostatkom magnezijuma. Magnezijum je potreban za proces poznat kao „opuštanje mozga“. Ova funkcija mozga omogućava nam da se opustimo i mirno zaspimo. Nizak nivo magnezijuma može izazvati grčeve u mišićima, kao što je ranije navedeno. To dovodi do sindroma nemirnog stopala, zbog čega noge drhte noću. Kao rezultat toga, vaš kvalitet sna se smanjuje.
 4. Bolest kostiju
  Nedostatak magnezijuma je takođe povezan sa povećanim rizikom od razvoja problema sa kostima. Ovo bi vas moglo dovesti u opasnost da slomite kost. Poenta je da nedostatak magnezijuma može uzrokovati pad nivoa kalcijuma u ​​krvi, što je važno za zdravlje kostiju.
 5. Kiselinski refluks
  Hrana i želudačna kiselina vraćaju se u jednjak ako imate nedostatak magnezijuma. Refluks kiseline, često poznat i kao žgaravica, je osećaj pečenja koji se javlja kao rezultat toga.
 6. Stres i apatija
  Magnezijum je neophodan za razvoj zdravog neurološkog sistema. Opuštanje je funkcija ovog elementa. Kada telu nedostaje magnezijum, osoba doživljava neosnovanu brigu i napetost. Kao rezultat toga, rizik od depresije naglo raste.

izvor novosti.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*