Soda bikarbona i njena čudotvorna dejstva

Navikli smo da je stavimo kada poželimo da nam, na primer, neko testo naraste, ali njena svrha je mnogo šira. Može vam pomoći i kod mnogih zdravstvenih problema, ukoliko je pravilno i redovno koristite.

 1. Stomačne tegobe
  Ukoliko imate stomačne tegobe soda bikarbona ih može uspešnije rešiti nego recimo neki probiotik. Uverite se u to i sami tako što ćete kašičicu medicinske sode bikarbone rastvoriti u pola čaše vode i popiti na iskap.
 2. Bol u grlu
  Po istom receptu kao i kada vas boli stomak, možete rešiti i bol u grlu, jer ona vrlo efikasno uklanja bakterije koje vam mogu stvarati bol i kašalj.
 3. Soda kao suvi šampon
  Ako nemate vremena da operete vašu kosu, možete da koristite sodu bikarbonu kao suvi šampon da bi upila ulje i verujte da ste ovako spasli kosu od izlaganja fenu barem za ceo jedan dan.
 4. Listanje noktiju i zanoktice
  Probleme sa noktima kao što su listanje ili stvaranje zanoktica takođe može uspešno rešiti, ali ovde će vam biti potrebno i malo jabukovog sirćeta. Sipajte kašičicu sode i kašičicu jabukovog sirćeta u neki manji sud, pomešajte, i dobićete savršenu kremu sa kojom možete mazati ruke više puta dnevno.
 5. Soda rešava prehladu i jača imunitet
  Probajte da jednu kašikicu medicinske sode rastvorite u 250 ml vode i da u to dodate sok od pola sveže isceđenog limuna i otarasićete se prahlade bez lekarske pomoći. Svako veče pred spavanje je možete popiti sa pola čase mlake vode,sto je savršeno za imunitet.
 6. Nega lica
  Na isti način kada pravite smesu za imunitet, možete pripremiti i piling lica. Ovog puta stavite malo više sode u vodu da biste dobili gušću smesu i nanasite masku na lice, a efekat će biti vidljiv već kroz par nanošenja.

Obavezno koristite medicinsku sodu koja u sebi ne sadrži aluminijum. Takva soda je dosta čistija i bezbednija za korišćenje. Medicinsku sodu možete pronaći u prodavnicama zdrave hrane ili apotekama.

izvor novosti.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*