SUPER LIJEK NAŠIH BAKA: Recept za probleme s plućima, astmu, bronhitis, različite oblike kašlja

Mnogi ljudi imaju različite probleme s plućima, a najčešći su astma, bronhitis i različiti oblici kašlja. Probleme s plućima mogu uzrokovati infekcije, kao i razna druga stanja, alergije i, naravno, pušenje.

Donosimo vam dobro poznati lijek protiv ovih problema, posebno astme, i plućne i srčane. Lijek su u različitim varijantama pripremale naše bake, a prema mnogim iskustvima znale su što rade.

Evo što vam treba i kako to pripremiti:

– pola kilograma crvenog luka– pola kilograma šećera– 2 limuna– 1,5 litara vode– 7 kašika domaćeg meda

Umereno zagrijte šećer u metalnoj posudi i miješajte dok ne porumeni, dodajte sitno sjeckani luk, kratko popržite i dodajte vodu. Sve zajedno kuhamo tako da voda ključa na umjerenoj temperaturi dok 1/3 vode ne ispari.

Zatim ga pustite da se ohladi, dodajte sok od 2 iscijeđena limuna i med i sve dobro promiješajte da se potpuno ujednači. Ostavite da odstoji, a zatim procijedite smjesu (od komada luka) i čuvajte u staklenoj boci.

Prije svakog obroka potrebno je koristiti 1 žlicu napitka dok se ne potroši kompletna količina. Ako je potrebno, napravite novu smjesu i ponavljajte postupak dok pluća ne zarastu.

Djeca uzimaju male kašičice napitka prije svakog obroka.

lajkaj.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*