Trodevni detoks pluća: Smanjite količinu toksina na prirodan način

Duvanski dim šteti i ljudima koji ne puše, a najviše njihovim plućima. Pored toga, veliki broj zagađenih čestica iz vazduha dospeva u naše respiratorne organe.Ako želite da očistite pluća od nakupljenih toksina, nikotina i drugih čestica, bilo bi dobro da sprovedete proces detoksikacije.

Čitav proces traje tri dana, a veče pre prvog dana detoksikacije poželjno je da popijete šolju biljnog čaja pred spavanje. Takođe, bar dva dana pre početka procesa ne bi trebalo da konzumirate mlečne proizvode je rmogu usporiti detoksikaciju.Kada se probudite, iscedite sok od dva limuna u 3dl vode i popijte pre doručka.

U toku dana popijte 3dl soka od grejpfruta ili ananasa. Sokove možete razblažiti mineralnom vodom. Ananas i grejpfrut su odličan izbor jer su bogati antioksidansima.

Potom treba da tokom dana popijete 3dl sveže isceđenog soka od šargarepe u periodu između doručka i ručka. Šargarepa pozitivno utiče na alkalizaciju krvi i pobošljava proces detoksikacije.

Nakon ručka popijte 4dl soka od repe, peršuna, paradajza, smokve – potrebno je da odaberete neku od namirnica bogatih kalijumom.Pre spavanja popijte 4dl soka od brusnice, koja je takođe odliča izbor za eliminaciju bakterija i toksina.

Za potpuniju detoksikaciju trebalo bi svakog dana da provedete oko 20 minuta u toploj kupki. Ulje od eukaliptusa može biti od velike pomoći. Možete se inhalirati ovim eteričnim uljem.

izvor novosti.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*