Ublažite svrab od ujeda komaraca ovim prirodnim sredstvima

Uglavnom ne primetimo da nas je ujeo komarac, ali ugriz sigurno da. Sa njim dolazi uporni svrab koji može da traje danima nakon ujeda. Kreme i masti za ujede mogu da pomognu, ali svrab možemo da pobedimo i stvarima koje verovatno imate u kući.

Rešenje za ujede komaraca.

Led:Hladne temperature i led mogu da smanje upalu. Rešenje je kratkotrajno, ali funkcioniše. Važno je da ne ostavljamo led direktno na ugriz duže od pet minuta jer može da ošteti kožu. Obavezno upotrebite krpu između kože i leda.

Med:Ova slatka supstanca često se koristi među ljubiteljima domaćih lekova jer ima mnoštvo antibakterijskih i antiinflamatornih svojstava. Mala kapljica može uspori upalu. To bi trebalo da smanji svrab.

Aloe vera:Pokazalo se da gel ima antiinflamatorna svojstva i može da pomogne u zarastanju manjih rana ili smirivanju infekcija.

Soda bikarbona:Nalazi se u gotovo svakoj kuhinji, a može da pruži olakšanje za uporan svrab od ujdeda komaraca. Potrebno je da pomešate 1 kašiku sode bikarbone sa isto toliko vode da se stvori pasta. Nanesite na ujed i pustite da odstoji 10 minuta pre nego što operete. Ako dođe do iritacije kože, zaustavite tretman.

Limun:Biljka se vekovima koristi kao umirujući prirodni tretman. Na ubod možete da nanesete sitno iseckane listove.

izvor dnevno.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*