Ulje koje ima umirujuća svojstva i neguje vašu kožu

Ulje lavande ima umirujuća svojstva, pomaže u zarastanja rana, kod glavobolje i anksioznosti.

Mnogobrojne koristi krije ulje lavande

Esencijalna ulja su sada postala prilično popularna, bilo da se radi o smanjenju stresa ili izazivanju sna. Ulje lavande je jedno takvo esencijalno ulje za koje se kaže da je efikasno u smirivanju uma i rešavanju stresa. Radi se postupkom destilacije vodenom parom, u kome se cvetovi pare i ta para se udiše. Ulje lavande ima mnogo lekovitih moći i korisno je za holističko zdravlje, bilo za vašu kožu, kosu ili mentalno zdravlje. Dakle, pogledajte neke od blagodati upotrebe ovog klasičnog esencijalnog ulja.

Smanjuje anksioznost i stres

Kada ste pod stresom i opterećeni radom, vaše esencijalno ulje mora biti ulje lavande. Ulje lavande efikasno smanjuje anksioznost i oslobađa stresa. Ima umirujuće moći i koristan je za smirivanje onih uznemirenih živaca.

Lak san

Za zdravo telo i um neophodno je imati odgovarajuću količinu čvrstog sna. Dakle, ako ne možete da zaspite jer vam je previše toga na pameti, jednostavno uzmite nekoliko udisaja ulja lavande i sigurno ćete ući u dubok san.

Smanjuje glavobolju

Bilo da je to redovna glavobolja ili migrena, ulje lavande ima moć da izleči oboje. Udisanje lavande može odmah smanjiti glavobolju i može učiniti napade migrene manje ozbiljnim.

Čini vašu kožu sjajnom

Uključite ulje lavande u svoju rutinu nege da bi vaša koža zablistala. Ulje lavande ima antiinflamatorna svojstva i bogato je antioksidantima koji se mogu boriti protiv slobodnih radikala sa kože.

Suzbija gljivične infekcije

Takođe se kaže da je efikasan u lečenju gljivičnih infekcija. Ulje lavande ima antibakterijska i antifungalna svojstva koja mogu pomoći u lečenju rasta gljivica u različitim delovima vašeg tela.

izvor dnevno.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*