Utrljala je ovo po Butinama i otišla da se istušira: Kad je pogledala svoje tijelo frapirala se i vi odmah probajte!

Navikli smo da nas ujutru razbuđuje jaka kafa, ali ovaj čarobni napitak ima sjajan efekat i našoj koži. Ne samo što prija našem organizmu i čini nas energičnijom, već oživljava i našu kožu i vraća joj sjaj.

Naime, mljevena zrna kafe mogu da naprave mala čuda sa našom kožom, a najbolje su se pokazala kao piling.

Mljevena kafa je prirodan piling za našu kožu, koji je jeftin, a djelotvoran, i uvek nam je pri ruci. Male čestice kafe su grube, pa se pretežno savjetuju za kožu tijela, ne i lica, a pomoći će nam da uklonimo suhe, izumrle ćelije kože, da podstaknemo krvotok i umanjimo celulit.

Dermatlog Kaviti Marivala iz Njujorka ističe da nije samo kofein taj koji kafi obezbjeđuje pozitivan učinak, već da kafa sadrži i druge antioksidativne sastojke koji štite kožu od UV zračenja i usporavaju proces starenja.

Mi vam donosimo jednostavan recept za domaći piling za tijelo sa kafom od samo 3 sastojka, koja sasvim sigurno imate u kući u svakom trenutku.

Potrebni sastojci:

3 kašičice crne, domaće kafe– 3 kašičice šećera– par kašičica ulja (maslinovo, kokosovo, bejbi, bademovo ili koje god imate)

Sjedinite sastojke u kompaktnu smjesu, tako da ne bude previše tečna, a ni gusta. Tokom tuširanja istrljajte telo ovom masom, a potom se istuširajte kako to obično radite.

Koža će postati neverovatno meka, glatka i baršunasta.

Izvor: novi.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*