Voće koje podmlađuje kožu I štiti srce

Uvedite grejpfrut u redovnu ishranu, uživaćete u njegovim blagodetima za zdravlje i lepotu kože.

Svakog dana treba da pojedete bar jednu porciju svežeg voća, kažu nutricionisti, a uz ono sezonsko koje stiže kod nas, valja uvek dodati i malo agruma. Grejpfrut se preporučuje, jer je prepun antioksidanata zahvaljujući kojima je blagotvoran za zdravlje.

Ovaj citrus je prepun vitamina i vlakana, a od antioksidanata se izdvajaju karotenoidikoji vezuju slobodne radikale i tako umiruju upalne procese u telu. Prisutna je i zavidna količina flavonoida koji, takođe, deluju antioksidantno kao i tanina. Lekovito dejstvo grejpfruta ogleda se u ublažavanju simptoma alergije, manjem stvaranju štetnih naslaga u arterijama, širenju krvnih sudova i zaštiti srca od kardiovaskularnih oboljenja.

Najvažniji za zdravlje kože je njegov sastojak naringin, jer smiruje upale i smanjuje masnoće u telu, a koži pomaže da se regeneriše. Najbolje je da konzumirate celu voćku, a ne samo da iscedite sok. Mnogi su u iskušenju da kupe suplemente ili sokove na bazi grejpfruta, ali nutricionisti kažu da je sveže voće neuporedivo bolje.

Ako vam je grejp previše kiseo ili gorak, izmiksajte ga sa jednom bananom i dobićete fantastičan eliksir zdravlja i lepote.

izvor zenskikutak.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*