Za čisto I njegovano lice: Isprobajte kombinaciju vode i lanenog sjemena

Izvrsna domaća maska mješavina lana i vode djeluje jako dobro kod čak sedam tegoba sa kožom.

Da li ste znali da postoji domaći tretman poslije kojeg za samo 12 dana ne biste prepoznali sebe? Ako imate problem sa borama, spremite ovu kombinaciju što prije.

Tajna je u lanenom sjemenu, koje svojim ljekovitim svojstvima doprinosi poboljšanju vašeg potkožnog tkiva, podmlađuje masne ćelije i vraća onaj mladalački izgled u predjelu oko obraza, naročito u senzitivnim dijelovima kože oko očiju, gdje je koža najtanja i sklona boranju.

Možete ga koristiti ovako:

Stavite kašiku lanenog sjemena u činiju i onda ga prelijte trećinom šolje ključale vode, mućkajte nekoliko minuta i zatim prekrijte salvetom i ostavite da odstoji do večeri.

Iscijedite mješavinu te večeri. Koristite gelastu vodenu masu u kojoj je laneno sjeme ostavilo.

Nanesite ovaj rastvor lanenog sjemena na očišćeno lice i vrat pomoću štapića za uši. Ne morate brinuti oko izbjegavanja predijela očiju, slobodno rastvor nanesite i tamo.

Kada se maska osuši na vašem licu, ponovo namažite. Ovu proceduru ponovite pet puta.

Evo koje su koristi maske od lanenog sjemena:

Podiže crte lica, tonira i zateže kožu.Umanjuje široke pore.Hidrira kožu.Služi i kao piling za kožu.Smanjuje višak sebuma na masnoj kožiPomaže sprečavanju formiranja akni i uklanjanju bubuljica sa lica.Usporava stvaranje bora i eliminiše stvaranje tankih linija na licu jer ima svojstva koja intenzivno usporavaju starenje

Pripremite i vi lan kod kuće na ovaj način.Probajte i vi, baš je korisno!

Izvor: 6yka

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*