Zapalite lovorovo lišće I videćete šta se dešava posle 10 minuta

To je zato što mnoge od ovih lokacija redovno praktikuju razmazivanje, tradiciju američkih Indijanaca, koja koristi dim svetih biljaka da se pročisti prostorija. Ovaj ritual je sličan ritualu paljenja tamjana.

Iako je praksa razmazivanja obično povezana sa žalfijom, postoje i druge lekovite biljke koje možete koristiti.

Zašto lovorovo lišće?

Lovorovo lišće je legenda već hiljadama godina: da li je to uloga u grčkom i rimskom folkloru ili njegovo stalno prisustvo u indijskoj i karipskoj kulturi i kuhinji, ova biljka je položila test vremena.

The Most Heartwarming Moments Between Father And Daughter
Međutim, lovorov list se ne koristi samo u kuvanju i bajkama, ova biljka se koristi koristi kao sastojak u kremama, losionima, parfemima, sapunama i deterdžentima…

Prednosti

Tradicionalno, list se koristi kao sedativ, analgetik, ima antikonvulzivano i antiinflamatorno dejstvo. Biljka takođe ima antibakterijske i anti-gljivične osobine i snižava i krvni pritisak i srčanu frekvenciju. Često se koristi za lečenje nesanice, hroničnog stresa i promena raspoloženja .

Kao kulinarska biljka, list lovora može pomoći u upravljanju nivoima glukoze i nivoa holesterola kod ljudi sa dijabetesom i sprečiti kamenje u bubregu. Ako se konzumira kao čaj, list lovora može sprečiti rast i širenje leukemije i izazvati stagnaciju rasta u drugim kanceroznim ćelijama.

Kako koristiti lovorov list?

Naravno, ništa vas ne sprečava da kuvate sa ovom biljkom da biste dobili ove prednosti, samo se uverite da uklonite listove pre nego što poslužite hranu.

Međutim, ako ste prenaglašeno osećajni, ili ste loše raspoloženi, jednostavno zapalite list ili dva u aluinijuskoj foliji u svojoj sobi ili kancelariji i ostavite deset minuta. Zatvorite prozore i držite ležište u kome palite listove dalje od bilo čega zapaljivog (npr. papir, drvo ili posteljina) i izađite iz prostorije.

Kad se vratite unutra, dim od biljke će učiniti vaš um i mišiće opuštenijim i lakše ćete se usredsrediti na svoj zadatak. Kada završite, uklonite pepeo.

Izvor:malisaveti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*