Zbog ove 3 nezdrave navike veliki broj ljudi ima nadut stomak

Skoro da nema osobe koja nije iskusila nelagodu se natutošću stomaka u jednom trenutku. Postoje tri stvari koje mogu pomoći da poboljšate šanse za izbjegavanje nadutosti, plin i refluksa.

Svarite vašu hranu pravilno

Neprobavljena hrana lako može uzrokovati crijevni plin. Ako imate gluten ili netoleranciju na laktozu, gluten ili mliječne proizvode također će biti teško za vaše tijelo da probavlja hranu te tako uzrokuje plin i nemir.Ako vaš želudac ne sadrži potrebne crijevne bakterije za održavanje zdrave ravnoteže nećete biti u mogućnosti da učinkovito probavi hranu.

Ovo isto može biti uzrokovano nezdravom prehranom sa malo ugljikohidrata, antibiotici ili lijekovi između ostalog.Izbjegavajte namirnice koje uzrokuju nadutost i plin

Mnoge namirnice mogu izazvati nadutost, plin i nemir u vašem stomaku. Oni također izazivaju refluks kiseline pa se tada želučana kiselina vraća kroz jednjak i kulminira u žgaravicu.Masne namirnice su vrlo teško probavljive, tako da one ostaju u probavnom sistemu dosta duže, što uzrokuje neugodan osjećaj kao da ste puni.

Masna hrana također uzrokuje crijevni plin i nakupljanje plinova u crijevima. Pržena hrane ili druga hrana sa visokom masnoćom može biti krivac za plin i nadutost.Hrana bogata vlaknima također može biti uzrok crijevnih poremećaja. Neki od glavnih namirnica koje uzrokuju refluks, plin i nadutost su povrće, voće, tjestenina, mliječni proizvodi…

Izbjegavajte aktivnosti koje uzrokuju nadutost, plin i refluks

Guma za žvakanje i sisanje bombona, kao i druge slične aktivnosti mogu vrlo lako uzrokovati višak zraka u želucu, a to uzrokuje vjetrove.Pijenje gaziranih pića, sokova, alkohola i sličo može uzrokovati zrak u probavnom sistemu. Također i udisanje dok pušite dodaje zrak u vaš probavni sistem i uzrokuje plin, nelagodu i nadutost.

Izbjegavajte određene namirnice i suzdržavajte se od određenih kako bi izbjegli plin i nadutost. Ako se simptomi nastave ili pogoršaju, najbolje bi bilo da posjetite ljekara.

Izvor: megagiga.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*