Zdravom ishranom do zdravlja ženskih reproduktivnih organa

Problem i oboljenja karakteristična samo za žene, poput problema sa reproduktivnim organima, jajnicima i matericom, dovode do otežanog svakodnevnog funkcionisanja svake žene.

Poslednja medicinska istraživanja pokazala su da su žene možda fizički slabije, ali zato imaju neke stvari koje su kod muškaraca nezamislive, a to su period menstruacije i porođaj. Takva vrsta bolova retko je zamisliva muškarcima, ali ono što je na strani žena je činjenica da su sklonije veri u lekovitost prirode i preparata koje same pripreme po meri svog tela i svojih tegoba.

Rešenje u zdravoj ishrani
Zdrava ishrana, kada je reč o ženskim problemima, podrazumeva izbacivanje životinjskih namirnica i unošenje ceće količine tečnosti.

Meso sadrži veliku količinu hormona, to dodatno podstiče ženske hormone i istovremeno stvara veliku količinu toksina u celom organizmu. U tom sličaju preporučuju se obroci sa sirovom biljnom hranom, ali i post na sokovima ivoćnim šejkovima kako bi se organizam preporodio. Ovakva ishrana očistiće creva i izbaciti toksine iz debelog creva, koji nastaju nezdravom ishranom.

Fizička aktivnost i stres

Nedostatak fizičke aktivnosrti nepovoljno utiče na postojeće ženske probleme, pa su fizičke aktivnosti u prirodi i na otvorenom idealne za poboljšanje opšteg stanja organiuma. U periodu pojačanih problema sa ženskim organima bitno je da se udiše svež vazduh i da se cirkulacija podstiče energičnim hodom u prirodi.

izvor novosti.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*