Znaci upororenja na prstima ruku I nogu da možda imate „tihog ubicu“

Praćenje nivoa holesterola je ključno i može pomoći u smanjenju rizika od srčanih problema ili moždanog udara.

Nema nikakve simptome, pa ga je teško uočiti, ali jedan stručnjak je objasnio da biste mogli da uočite visok holesterol u prstima na rukama i nogama.

Zbog čega se javlja visok holesterol?
Visok holesterol se javlja kada imate previše masnih supstanci u krvi. To može biti uzrokovano sa nekoliko stvari kao što su prekomerna težina, pušenje i nedovoljno vežbanja.

Jedini način da proverite da li imate visok krvni pritisak je da uradite test krvi koji meri nivo lipida koji može da ukaže na to da li imate visok krvni pritisak ili ne.

Znaci visokog nivoa holesterola
Iako nema jasnih znakova visokog krvnog pritiska, doktor Rahul Agraval rekao je da postoje neki simptomi koji bi mogli da nagoveste to stanje.

Dr Agraval je rekao: „Postoje određeni fizički simptomi kojih treba biti svestan. Znak upozorenja visokog holesterola može uključivati bolne prste na rukama i nogama. Takav osećaj bi mogao biti direktan rezultat akumulacije holesterola koji može začepiti krvne sudove u nogama i rukama”, rekao je on za britanske medije.

Rekao je da bi peckanje u prstima na rukama i nogama takođe moglo biti ključni znak stanja.

Takođe postoji stanje koje se zove ksantom – gde se masnoća nakuplja ispod površine kože. Male izbočine mogu se pojaviti ako je vaš holesterol previsok. Ove male izrasline mogu se pojaviti bilo gde na telu, ali su posebno česte na rukama i stopalima.

Male grudvice nisu opasne i obično će nestati kada uspete da smanjite nivo holesterola.

izvor novosti.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*