Testo za picu – Najbolje testo za picu

Najjednostavnije testo za picu, skoro bez mešenja i tako mekano da se razvlači rukama. Ovo testo moći će svaki početnik da napravi i razvuče bez oklagije kao pravi majstor. Morate da probate. Odgledajte video 4 minute i videćete koliko je jednostavno

Sastojci:500 gr brašna,250 ml vode,70 ml ulja,15 gr kvasca (3-4 gr suvog),1 kašičica šećera,1 kašičica soli.

Priprema testa za picu:U toplu vodu izmrviti kvasac i dodati šećer pa izmešati.Dodati pola brašna i skoro svo ulje, ostaviti malo da se poulji okolo testo, kad se umesi i so, pa izmešati dobro varjačom.Kako dodajete ostatak brašna, tako i mešajte.Kada testo već skoro ne može da se meša varjačom lagano ga rukom izmesite, samo da ga uobličite.

Nije potrebno dugo mešenje jer je testov eć dobro izradjeno varjačom.Pouljite ostatkom ulja i ostavite da kisne 30 minuta.Testo će biti mekano i lepljivo.Pospite brašnom sto pa izvadite nakislo testo i lagano ga premesite.Od ove mere ima testa za dve veće okrugle tepsije.

Testo je mekano i može da se razvuče rukama i postavi u tepsiju.Nafilujte ga po želji i pecite na najjačoj temperaturi koju imate i skroz dole.Prijatno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*